Affiliate, Video

Affiliate marketing savjeti za 2014.god.

2 Comments 09 siječanj 2014

Već dugo se bavim affiliate marketingom i do sada niti jedna godina nije bila manje unosna kao ova iza nas, a također nisam doživio period u kojem sam više naučio, tačnije u kojem me Google prisilio da učim.

Od brzog sklepanja neke affiliate stranice nema više ništa, niti od generisanog sadržaja, ali to sam odavno znao. Također od nerelevantnog linkovanja sa autoritetnih stranica nema više ništa, kao ni od mnoštva srednje dobrih linkova. Stoga smo za sve affiliate projekte ove godine radili isključivo onpage optimizaciju sa jakim akcentom na WDF*IDF optimizaciju teksta, o kojoj smo u ranijim videosima govorili.

Na osnovu mnoštva projekata iz zadnjeg kvartala prošle godine, savjetujem vam slijedeće:

1.Radite affiliate isključivo na engleskom, jer se to jedino dugoročno isplati
2.Radite projekte na koje vam neće biti žao uložiti godinu dana rada i truda
3.Držite se Amazona dok ne probijete led i naučite pratiti relevantnu statistiku
4.Pravite korisnu emailing listu posjetioca i kupaca, odvojite ih, tako stvarate zlatni rudnik za slijedeći projekt, koji treba biti sličan ovome
5.Sve radite unikatno, od domene, dizajna, sve do sadržaja i načina prezentacije. Posebno obratite pažnju da vaš glavni landing page ima jako dug tekst, po mogućnosti više od 2000 riječi i da je taj landing page WDF*IDF optimizovan
6.Tako ćete trebati mnogo manje linkova za uspjeh, a postavljajte linkove samo tamo gdje je hiper-relevantno, ostalo slobodno preskočite, bez straha da ste prupustili neku priliku pa makar to bio PR7 site sa stranice koja tematski nije relevantna
7.Ne zanemarujte socijalne medije, uključite se u SM kanale koji imaju smisla za vaš projekat i gradite community, nagradite aktivne članove community-a i kupce individualnim poklonima pa makar to bilo šaljivo upustvo za upotrebu tog proizvoda

1 godina posvećena jednom affiliate projektu se isplati

Dakle, zaboravite štancanje affiliate projekata, nego odaberite temu za koju možete komotno reći da ste stručnjak i pišite o njoj. Prekjučer sam svjedočio uspjehu jednog Švabe koji je na izuzetno zasićeno tržište naočala, pokrenuo affiliate projekat i u roku od godinu dana napravio zavidne rezultate. Vjerovali ili ne, dnevno ima ca. 30.000 relevantnih posjeta, od čega 35% otpada na socijalne medije.

Kupite gotovu stranicu i krenite sa promocijom

Unique custom niche web site

Ako ne znate ili nemate vremena da napravite jedan takav landing page, otkrit ću vam jednu riznicu gdje kupuju čak i najbolji affiliate marketingaši gotove landing page-ove koji ispunjavaju sve kriterije koje sam naveo i samo čekaju nas vas da uradite promociju i linkovanje. Pogledajte www.nichetorpedo.com i požurite sa kupovinom, jer upravo imaju neku akciju sa velikim sniženjem. Možda baš to bude vaš početak kroz affiliate zaradu.

U ovoj godini ko ne pokrene one-man-show-projekt sam je kriv, a htio ili ne, tržište će te na to prisiliti ili ćeš zauvijek ostati uposlenik sa prosjećnim primanjima i prosjećnim životom.

SEO.ba se arhivira

Neximuss internet marketing

Skladno stim, lično ja prestajem sa svojim angažmanom u SEO sektoru i SEO.ba kao projekat i kao domena dobijaju ovaj video prilog kao posljedni sadržaj. Od danas ću na neximuss.com na našem jeziku raditi na polju savjetovanja i edukaciji stručnih kadrova na Balkanu na polju internet marketinga.

Sretno nam svima u ovoj godini punoj uzbudljivih izazova!

Share Affiliate marketing savjeti za 2014.god. on Google+       

Vasi komentari

2 komentara

  1. Robert says:

    Da šteta za zatvaranje seo.ba projekta, navratio da vidim šta ima na forumu kojeg više nema…Sretno na novim projektima.

  2. Todorovic says:

    Eh, žao mi je da kad čujem da se nešto zatvara, al tržište je ono koje diktira uslove, pa želim puno uspeha na novom projektu!


BlogloveFollow me!

Preporuka literatureGood to Great - Jim Collins

Jedina knjiga koju bih svakome preporučio ko se bavi ili želi baviti ozbiljno bilo kojim businessom. Svaka stranica je vrijedna čitanja. Uskoro detaljan opis.Tipping Point - Malcom Gladwell

U svakom poslu postoji preokretna tačka. Kako je prepoznati i kako se snositi sa pozitivnim posljedicama koje slijede nakon nje naučite od sjajnog Gladwella.

Trenutno reading


Blink - Malcom Gladwell
Naučni dokazi da srce treba slušati. Samo kako ...?


Investment Punk - Hörhan Gerald
Zašto su bogati sve bogatiji, a vi srednja klasa samo rintate i rintate? Ovaj investment bankar pojašnjava zašto i mogući izlaz iz srednje klase čiji jaz se stalno povečava prema bogatim.

Extra projekti

Malo je projekata koji dugorocno dobro cine, a ovo su neki koji su jako odgovorni i korisni za zajednicu, a krasi ih izdrzljivost:

www.spaja-lica.com - Bivsi studenti daju stipendije trenutnim studentima. Prioritet imaju odlicni studenti sa slabim imovinskim stanjem.

www.fondacija-dar.com - Fondacija koja zblizava ljude, radi na stvarnom dijalogu i brine se o lokalnim pojedinacnim ugrozenim slucajevima.

www.stipendije.ba - Za one koji zele pratiti sve konkurse za stipendije na jednom mjestu. Vrlo azuran i koristan projekt.

www.advokati.ba - Lista svih advokata u BiH po gradovima i djelovima gradova. Konačno se mogu porediti i advokatske usluge.

© 2021 SEO.ba Blog.