Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

SEO škola

SEO škola – plan i program za 2022. godinu

SEO škola je u 2021. godini bila jedno fascinantno, zabavno i izuzetno korisno putovanje, kako za mene tako i za studente besplatnih i plaćenih formata SEO škole. Veliki broj studenata je preporučivao SEO školu dalje, a to je donijelo mnogo divnih rezultata. Ovo su neki od tih rezultata:

 • Više od 30 studenata SEO škole se nakon što su završili SEO školovanje zaposlilo kao junior/medior SEO i sada uživaju u poslu koji rade i zarađuju mnogo više nego prije.
 • Vlasnici web stranica su većinom samostalno primijenili stečeno znanje i mnogi od njih su došli do sjajnih rezultata u obliku povećanja broja organskih posjeta i profita.
 • Uposlenici marketing, web i SEO agencija su znanjem stečenim u SEO školi u kratkom roku donijeli sjajne rezultate agencijskim klijentima, što je ponukalo mnoge agencije da na sljedeći ciklus školovanja pošalju veći broj uposlenih.

Nekima je SEO škola promijenila život i vjerovatno ću jednog dana, naravno uz dozvolu, javno podijeliti neke od tih priča i zaista dirljivih poruka koje sam dobio i koje su me motivirale da nastavim sa SEO školom i u 2022. godini.

Kako biste dobili bolji pregled onoga što slijedi u 2022. godini i kako bismo se svi mogli lakše organizovati, u nastavku se nalaze termini za sva tri nivoa školovanja, sa transparentnim datumima, cijenama i uputama kako se prijaviti ukoliko ste zainteresovani, tako da na vrijeme dobijete obavijest o tome kada krenu upisi za nivo školovanja koji vas zanima.

Jedan savjet za kraj ovog dijela – nemojte ostavljati prijavu za primanje obavijesti o početku upisa za školovanje za kasnije jer ćete zaboraviti i vrlo vjerovatno propustiti priliku, kao što se do sada znalo dogoditi, pa su me neki od vas nekoliko puta pitali hoće li biti još ciklusa ove godine i slično. Neće biti ničega van ovog plana i programa jer jednostavno ne mogu da stignem od drugih obaveza. Isto tako ne mogu obećati da će se SEO škola nastaviti i 2023. godine.

SEO certifikat

Senior SEO certifikat

Prije nego što pređemo na detalje pojedinih nivoa školovanja, da napomenem da svi studenti koji uspješno polože završni ispit, koji je uglavnom neki oblik SEO audita za realnog klijenta, dobiju SEO certifikat koji potvrđuje da ta osoba posjeduje SEO znanje za navedeni nivo i da se po mom mišljenju može opravdano zvati Junior, Medior ili Senior SEO.

To nije akademsko zvanje, ali mnogim poslodavcima na Balkanu ovaj certifikat sve više znači, jer su nakon 20 godina mog konzultantskog djelovanja na području SEO-a svjesni visokih standarda, koje također primjenjujem pri ocjenjivanju u SEO školi.

Suština SEO škole nije sticanje certifikata već praktičnog znanja.

To dokazuje i činjenica da poslodavci i agencije često jedva čekaju da saznaju ko su novi certificirani junior/medior/senior SEO kako bi im ponudili mjesto u svom timu.

Ovisno o nivou predznanja, svako za sebe može da odluči koji nivo SEO školovanja bi bio adekvatan izbor. U 2022. godini zainteresovani imaju sljedeći izbor.

Pregled SEO školovanja

U nastavku se nalaze datumi početka novih ciklusa svih nivoa, preko kojih možete skočiti na nivo školovanja koji vas interesuje:

Ukoliko niste sigurni koji nivo školovanja je adekvatan za vas, detaljno pročitajte plan i program svakog nivoa pa na osnovu toga odaberite nivo koji je najbliži vašoj trenutnoj razini znanja.

Naglašavam još jednom da neće biti nikakvih dodatnih ciklusa pored gore navedenih u 2022. godini.

Junior SEO školovanje

Junior SEO certifikatNa mom YouTube kanalu nalazi se preko 60 besplatnih video snimaka časova, od kojih prvih 33 važe kao Junior SEO školovanje jer se znanje iz tih časova provjerava na završnom ispitu u obliku Junior SEO audita.

Za dobivanje Junior SEO certifikata potrebno je položiti završni ispit. U 2022. godini pored izlaska na završni ispit u cijenu ulaze i kratke pripreme za završni ispit, tokom kojih ćemo uživo, javno, uraditi dva Junior SEO audita kao primjer, a potom na Patreonu održati QA session (pitanja i odgovore) samo za one koji polažu završni ispit.

Šta dosadašnji polaznici kažu o Junior SEO školovanju:

Nikolina Nedinić

“Nakon dugogodišnjeg radnog iskustva kao ekonomista, shvatila sam da se poslovni trendovi brzo mijenjaju i da SVE oko nas postaje viralno. Željela sam da budem dio ovih promjena. Nakon malo istraživanja sam shvatila da je SEO oblast u kojoj želim nastaviti svoju karijeru. Bilo je pitanje kako? Odgovor je došao sasvim slučajno. Saznala sam za Nedimove tutorijale na YouTube-u i nakon toga za Junior školovanje. To je bilo dovoljno da nakon prve aplikacije za Junior SEO specijalistu i dobro urađenog ulaznog testa dobijem posao u veoma perspektivnoj Fintech kompaniji. Hvala ti Nedime od srca!”

Aleksandra Adžić

“Zahvaljujući SEO školi ušla sam u svet SEO-a i otkrila da je to ono čime bih želela da se bavim. Nedim je temeljan i precizan, veoma se trudi da sve bude jasno. Znanje stečeno u SEO školi je korisno i primenljivo u praksi.”  

Gorgi Lazarev

“Počeo sam da pratim ovaj kurs pre dva meseca na YouTube kanalu i mislim da ne postoji bolja SEO škola na ovim prostorima na našem jeziku. Svima koji žele da napreduju u SEO-u, preporučujem da se besplatno pretplate na YouTube kanal. Nećete da zažalite.”

Milan Bogojević

Miloš Petrović

“Ne znam kako bih se zahvalio za sve što sam naučio iz besplatnih predavanja na YouTube-u, a čak ih nisam ni pogledao sve i ima toliko toga što još treba da naučim. Kada sam testirao Semrush imao sam osećaj kao da rukujem najmoćnijom stvari na svetu. Već par godina sporadično lutam u IT svetu, ali SEO mi se čini kao najbliži mojoj izvornoj profesiji.”

Belma Balić Cinco

“Zaljubljenik sam u content već dvije godine. SEO sam istraživački izučavala i kada sam saznala za Vas, zaljubila sam se u SEO. Mnogo ste mi pojednostavili SEO svijet. Počeli su i prvi poslovi, polako ali SIGURNO. Nakon samo par pregledanih časova, moja slagalica znanja dobija smisao, Google pretraživač ne koristim niti gledam istim očima kao ranije. Kao što ste na početku SEO škole rekli – ‘Google je vaš prijatelj’!”

3. Junior SEO ciklus

Sa gledanjem besplatnih YouTube junior SEO časova možete početi kad želite, ali završni ispiti se dešavaju na određene datume.

 • Rok za prijavu za završni ispit: 17.1.2022.
 • Cijena za pripreme i završni ispit: 47€
 • Datum održavanja završnog ispita: 22.1.2022.
 • Preduslov za učešće: nema preduslova, može učestvovati svako ko želi
 • Prisustvo na časovima uživo: neobavezno

Kandidati koji polože završni Junior SEO ispit zasluženo će dobiti:

 1. Potpisan dvojezični Junior SEO certifikat putem pošte
 2. Listing kao certificirani Junior SEO s kontakt podacima
 3. Premium Junior SEO audit template (predložak) isključivo za ličnu upotrebu
 4. Pristup tajnoj Facebook grupi za vlasnike SEO certifikata

U 2021. godini smo održali dva ciklusa završnih ispita za Junior SEO na koji je izašlo nekoliko stotina kandidata od kojih je 26 kandidata steklo zvanje “Junior SEO” i zaslužilo Junior SEO certifikat. Prolaznost je do sada bila niska, a nadam se da će pripreme koje ćemo sada imati mnogima pomoći da na ispit izađu još spremniji. Više nema prijemnog ispita kao u 2021. godini, održat će se samo završni ispit na koji može izaći ko god se prijavi.

Napomena za bivše studente: Svi oni koji su do sada već polagali Junior SEO ispit i nisu uspjeli položiti, mogu ga ponovo polagati. Cijena je ista za sve.

Posljednji rok za prijavu za Junior SEO školovanje je dan prije održavanja završnog ispita, dakle do 21.1.2022. u 23:59h. Prijaviti se možete ovdje:

Ukoliko želite primati email obavijesti o ovom Junior SEO ciklusu, prijavite se sada ovdje:

Ako vam iz nekog razloga ne odgovaraju termini za 3. Junior SEO ciklus, imat ćete još jednu priliku da polažete. Više o tome u nastavku.

4. Junior SEO ciklus

 • Rok za prijavu za završni ispit: 25.4.2022.
 • Cijena za pripreme i završni ispit: 47€
 • Datum održavanja završnog ispita: 30.4.2022.
 • Preduslov za učešće: nema preduslova, može učestvovati svako ko želi
 • Prisustvo na časovima uživo: neobavezno

Svi časovi će biti održavani u 18:30h.

Napomena za bivše studente: Svi oni koji su do sada već polagali Junior SEO ispit, mogu ga ponovo polagati. Cijena je ista za sve. I vi se prijavite na istu listu i sačekajte obavještenje.

Ukoliko želite primiti email obavijest o tome kada je otvoren upis za ovaj Junior SEO ciklus, prijavite se sada ovdje:

Navedeni termini su jedina prilika za polaganje ispita u 2022. godini, a da li će ovaj tip SEO školovanja postojati u 2023. godini, nemoguće je predvidjeti.

Medior SEO školovanje

Medior SEO certifikat

U dva ciklusa plaćenog Medior školovanja putem Patreon platforme učestvovalo je preko stotinu kandidata, od kojih je samo 8 kandidata steklo zvanje “Medior SEO” i zaslužilo Medior SEO certifikat. Prolaznost je izrazito mala, a treća generacija će zbog pristupa svim časovima prve dvije generacije imati najviše materijala da se pripreme.

Šta dosadašnji polaznici kažu o Medior SEO školovanju:

Lola Ćulibrk

Nakon 6 godina u marketingu, konačno radim samo SEO, a ne sve po malo, jer sam nakon odslušanog Medior školovanja uspela da dobijem posao u jednoj SEO agenciji iz Engleske kao SEO Strategist! Ja sam upisala Medior da bih bila bolji marketing/SEO project manager, ali sam u međuvremenu otkrila da mogu raditi SEO, a ne samo gledati kako drugi rade. Na prethodnom poslu sam dala otkaz u toku Medior školovanja i sa znanjem koje si nam podelio na intervjuima sam bila konkurentna među kandidatima sa mnogo više iskustva. Sada mi predstoji samo rad i još učenja. Moj suprug je nakon 13 godina rada u arhitekturi počeo da sluša Večernju školu da bi i on mogao da radi online i da bismo zajedno organizovali život van kancelarija, Beograda i domaćeg tržišta. I zajedno smo sada u SEO, mnogo volimo ovu oblast i sada imamo mogućnost da radimo, živimo i gradimo porodicu bilo gde, a ne samo u Beogradu. Tako da te često pominjemo kao nekoga ko nam je omogućio da gledamo na život malo drugačije.”

Lazar Adžić

Nedimov besplatni YouTube SEO kurs je najbolji kurs na internetu iz bilo kog domena, to kažem posle pohađanja mnogobrojnih kurseva vrednih $3000+. Ono što ćete naučiti na njegovom kursu nije samo SEO već i najispravniji način razmišljanja i rešavanja problema. Znam mnoge ljude koji trenutno zarađuju odlično i vole ono što rade nakon što su primenili svoje SEO znanje koje su naučili kod Nedima. Ko razmišlja da uzme Medior/Senior SEO kurs nek to uradi odmah, dok postoji i dok je aktuelno, jer verovatno se ne može potrošiti novac kvalitetnije (što se SEO posla tiče).”

Ivan Dragović

Kao neko ko je početnik u digitalnom marketingu, nijedan kurs/školovanje ili bilo koja vrsta učenja me nije naučila kao što je YouTube kanal SEO škole. Prosto mi je neverovatno bilo da neko to znanje deli besplatno. Ne samo da imate prvih 33 videa besplatno, već još 30+ videa o digitalnom marketingu sa ekspertima u njihovom području. Kada sam video da kreće drugi ciklus Medior školovanja, bio sam prvi koji se upisao. Verujem da je za većinu novih ljudi glavno pitanje da li se isplati ovo školovanje jer realno jeste skupo. Ako ste pogledali YouTube kanal i videli kakvo znanje daje besplatno, samo zamislite kako to izgleda u plaćenoj verziji. Nakon što se završio Medior SEO ciklus, odmah sam nastavio na prvi Senior ciklus. Ukratko, celo SEO školovanje je za mene jedan cheat code.”

Nevena Korać

SEO škola je bila najbolja investicija vremena i novca u moj profesionalni razvoj. Nigdje nisam naišla na tako temeljan pristup, a opet konkretne savjete kako da radim i kako da nastavim da učim i nakon kursa. Prije SEO škole, SEO nije obuhvatao ni 10% mog posla, ali zato je to sad moje glavno zanimanje. Za to znanje sam plaćena dobro, jer konačno mogu da dam konkretan doprinos rastu nečijeg biznisa kroz poboljšanje njihovog online prisustva.”

Miloš Stojanović

“Vreme i novac potrošeni na SEO školu su najbolja investicija koju smo imali za naš sajt “Roommateor”. Sajt tj. biznis se preporodio, primenom znanja stečenog u SEO školi smo se pozicionirali u sam vrh Google pretraga za nama bitne ključne reči i broj poseta je naglo skočio. Nedim je jedinstven po načinu na koji prenosi znanje i nemoguće je ne naučiti uz njega. Najtoplija preporuka!”

Ivo Pera

“Na vrlo jednostavan i pristupačan način su objašnjene sve teme iz SEO područja uz bitne savjete i trikove koji teško da se mogu pronaći igdje na internetu. Ja sam prije SEO škole imao određeno predznanje, ali tek kroz Junior i Medior školovanje sam uspio povezati sve u smislenu cjelinu. Uz mnoštvo novih SEO tehnika i alata, sam dobio osjećaj za razlikovanje bitnih od manje bitnih stvari za SEO ranking, pa tako i dodatno samopouzdanje u rješavanju zahtjevnijih SEO problema. Senior školovanje je priča za sebe, preporučio bih je onima koji su jako znatiželjni, imaju relativno dobro predznanje u SEO i spremni su ‘zaroniti’ u dubine SEO-a.”

Stevan Brankov

“Kao neko ko ima 58 godina i koji je prvi novac preko interneta “napravio” krajem 1999. godine i uporno pratio dešavanja u oblasti pretraživača sve do 2014. godine, mogu sa punim pravom reći da mi je Nedimova SEO škola bez teškoće ‘premostila’ šest godina odsustva iz ove oblasti. Ovo najbolje ilustruje vrhunski kvalitet predavanja i uspešan transfer znanja sa predavača na učenika.

Kao učenik Nedimove SEO junior škole i kasnije SEO Medior škole, mogu samo da pohvalim njegov rad i entuzijazam kao i posvećenost svakom polazniku. Lično sam dobio dobro ‘sažvakano’ i sortirano znanje za koje bi mi trebalo značajno više vremena da sam se odlučio za samostalno istraživanje. I na ‘terenu’. tj. prilikom korišćenja preporuka i saveta koje Nedim bez zadrške deli, video sam rezultate: bez obzira da li je projekat e-shop, portal, ili neki affiliate sajt – značajan napredak je bio brzo uočljiv! Stil predavanja je veoma neposredan i relaksirajući (čak zabavan), a novo znanje se usvaja bez teškoća i odmah se može primeniti.

Snežana Vladulov

Kao deo marketing konsultantskog tima Happy media firme i neko ko se više od 4 godine bavi digitalnim marketingom, iskustvo i znanje koje sam dobila na Medior školovanju sam implementirala i jasno se vidi rast u broju pregleda i posetama postojećih sajtova, što je svakako najbolji rezultat naučenog.”

Aida Krcunović

“Ukoliko ste spremni da se istinski posvetite učenju i uložite veliki rad, SEO večernja škola je mjesto koje vas osposobljava za vrhunskog SEO stručnjaka. Svaka rečenica Nedima Šabića ima duboko značenje i potrebno je nekoliko puta saslušati da bi se razumjela suština. Ovo komentarišem iz iskustva apsolutnog početnika koji je na dobrom putu da postane SEO stručnjak. Hvala Nedime na nesebičnom znanju koje prenosiš kroz SEO školu.”

3. Medior SEO ciklus

Novi Medior SEO studenti imat će pristup 18 snimaka časova i arhivi dosadašnji Medior SEO ispita, a svake druge sedmice ćemo uživo održati QA session u trajanju od minimalno dva sata.

Teme koje pokriva Medior SEO školovanje su sljedeće:

 • SEO prioriteti i njihova povezanost s klasterima
 • Kriteriji pri ručnom provjeravanju website-a od Google uposlenika
 • SEO uloga unutar customer journeyja i psihologija korisnika
 • Kako koristiti Google Ads u SEO svrhe
 • Kako i zašto mjeriti konverzije po keywordu
 • Kako kombinirati više keyworda za jedan landing page
 • Izrada SEO strategije za kreiranje sadržaja (content strategy)
 • Page Experience faktori
 • Filteri i fasetiranje unutar web shopa
 • Rich snippeti za shopove
 • Kontrola indeksiranih URL-ova i URL rewriting
 • Content spinning i crawler budžet
 • Linkjuice mjerenje i menadžment (za web shopove)
 • SEO priprema za website redesign/relaunch
 • SEO provjera nakon website redizajna
 • Kako prepoznati penale i kako ih se riješiti
 • SEO KPI i SEO izvještaji

Nadam se da vam se sviđaju SEO teme. Ako smatrate da to već znate, provjerite spisak tema za Senior SEO školovanje. Za one koji se odluče za Medior SEO školovanje, evo bitnih okvirnih podataka za ovaj ciklus:

 • Početak školovanja: 3.2.2022. godine
 • Kraj školovanja (završni ispit): 9.4.2022. godine
 • Cijena školovanja: 217€ mjesečno
 • Trajanje školovanja: ca. 3 mjeseca
 • Preduslov za učešće: nema preduslova
 • Prisustvo na časovima uživo: neobavezno

Svi časovi će biti održavani/objavljeni u 18:30h utorkom i četvrtkom, te svake druge sedmice QA session petkom uživo. Snimci će biti objavljeni odmah nakon časa i možete ih pogledati sve do kraja školovanja kada god želite, sve dok ste učlanjeni.

Napomena za bivše studente: Svi oni koji su do sada već polagali Medior SEO ispit, mogu ga ponovo polagati. Cijena za njih je 75€, a ako ste pretplaćeni na Patreon level “Medior SEO pristup” na dan održavanja ispita, ispit je za vas besplatan. Molim vas da se i vi prijavite na istu listu i sačekajte obavještenje.

Ukoliko želite dobiti email obavijest kada krenu upisi za Medior SEO ciklus i tako osigurati da ne propustite priliku, prijavite se odmah ovdje:

Kandidati koji polože završni Medior SEO ispit zasluženo će dobiti:

 1. Potpisan dvojezični Medior SEO certifikat putem pošte
 2. Listing na SEO.ba kao certificirani Medior SEO s kontakt podacima
 3. Premium Medior SEO audit template (predložak) isključivo za ličnu upotrebu
 4. Pristup tajnoj Facebook grupi za vlasnike SEO certifikata

Svi studenti koji budu pohađali Medior SEO školovanje sva tri mjeseca (ne moraju izaći na završni ispit), nakon završetka školovanja imaju mogućnost da za 25€ mjesečno zadrže pristup svim video snimcima Medior časova.

Oni kojima iz nekog razloga ne odgovaraju termini za 3. Medior SEO ciklus imat će još jednu priliku da polažu ispit.

4. Medior SEO ciklus

 • Početak školovanja: 5.5.2022. godine
 • Kraj školovanja (završni ispit): 16.7.2022. godine
 • Cijena školovanja: 217€ mjesečno
 • Trajanje školovanja: ca. 3 mjeseca
 • Preduslov za učešće: nema preduslova
 • Prisustvo na časovima uživo: neobavezno

Svi časovi će biti održavani/objavljeni u 18:30h utorkom i četvrtkom, te svake druge sedmice QA session petkom uživo. Snimci će biti objavljeni odmah nakon časa i možete ih pogledati sve do kraja školovanja kada god želite, sve dok ste učlanjeni.

Napomena za bivše studente: Svi oni koji su do sada već polagali Medior SEO ispit, mogu ga ponovo polagati. Cijena za njih je 75€, a ako ste pretplaćeni na Patreon level “Medior SEO pristup” na dan održavanja ispita, ispit je za vas besplatan. Molim vas da se i vi prijavite na istu listu i sačekajte obavještenje.

Ukoliko želite primiti email obavijest kada krenu upisi za 4. Medior SEO ciklus i tako se pobrinuti da ne propustite priliku, prijavite se odmah ovdje:

Osim navedenih termina, više neće biti prilike za polaganje ispita u 2022. godini. Da li će se ovaj tip SEO školovanja nastaviti u 2023. godini, nemoguće je predvidjeti.

Senior SEO školovanje

Senior SEO certifikat

U trenutku dok pišem ovaj plan i program za 2022. godinu još traje prvi ciklus Senior SEO školovanja koje pohađa više od 30 studenata. Ovaj ciklus je dobio najviše pohvala, iako još nije ni završen, jer kako studenti sami kažu – ovako pripremljen i prezentiran sadržaj nisu našli ni na engleskom jeziku.

Šta dosadašnji polaznici kažu o Senior SEO školovanju:

Luka Marić

“SEO-om se bavim aktivno od 2013. godine, isključivo na domaćem tržištu. Iako sam sa klijentima imao dobre rezultate, gledajući Nedimove besplatne YouTube klipove shvatio sam da nisam ni junior. Junior školovanje sam nastavio kroz Medior i Senior školovanje i danas mi je jako drago zbog toga. Novac uložen u školovanje sam ponovo zaradio i pre nego što su kursevi bili završeni. Pored neospornog znanja koje sam stekao, stekao sam i samopouzdanje da prihvatim kompleksne projekte, kao i da značajno unapredim SEO rezultate klijenata sa kojima dugo sarađujem (na moje, a posebno njihovo zadovoljstvo).”

Mladen Krstović

SEO školu bih poistovjetio sa univerzitetom, ali sa jednom razlikom: osim teorijskog, Nedim podučava studente i praktičnim znanjem neophodnim za real-time tržišne situacije. Vještine koje se uče ne idu u smjeru SEO ili biznis filozofije, već agilnom prilagođavanju fluktuacijama, visprenoj analizi podataka, dinamičnom kreiranju strategija i neumornom testiranju i optimizaciji, a sve uz pomoć, kako Nedim kaže, najvažnijeg  SEO alata – mozga.”

Josipa Koroman-Lelas

“Nedim ima veoma veliko i široko znanje i rado ga dijeli. Ukoliko netko zaista želi učiti – SEO škola je pravo mjesto za to. Ja sam provjerila i potvrdila ono što sam znala, o mnogim temama proširila znanje te otkrila što sve ne znam (pa naučila). Posebno mi je odlično što rado odgovara na sva pitanja. Ukoliko krenete u SEO školu nemojte propuštati prilike i ne raditi zadaće (koje nisu obvezne) – njihov pregled i komentari nekad mogu biti vrjedniji od nekoliko predavanja.”

Vladimir Lalović

“SEO škola je uticala na moju percepciju biznisa za koji se radi SEO, proširila vidike na raznim poljima oko optimizacije sajtova za Google, potvrdila i dodatno proširila neka sopstvena znanja od ranije. Mnogo stvari sam prvi put čuo ovde. Dosta stvari nećete naći online, ili ćete ih naći ali vrlo usko objašnjene i neće vam biti dovoljno jasno. Ovo definitivno nije običan kurs, ovo je SEO akademija koju objašnjava jedan čovek sa očigledno ogromnim iskustvom iza sebe i neprocenjivim znanjem. Posebno sam mu zahvalan pre svega na tome što nesebično deli znanje na nivou koji je (po meni) standard za SEO na ovim prostorima.”

Zlata Garmendia Gonzales

“Polaznik sam SEO škole od samog početka. Prošla sam kroz Junior, Medior i trenutno pohađam Senior školovanje. Nedim Šabić me je inspirisao i uticao na mene svojim znanjem, iskustvom, metodama i nesebičnošću da se potpuno posvetim učenju SEO-a. Program SEO škole je izuzetno osmišljen i polaznika vodi da savlada izazove i podstiče da pristupi rešavanju problema i koristi potencijale koje ima. Naravno, uz stalnu radoznalost i učenje. Sa zadovoljstvom mogu reći da ću Nedimu Šabiću biti večno zahvalna.”

2. Senior SEO ciklus

Senior SEO studenti će imati pristup 17 snimaka časova, između ostalog i snimka završnog ispita, a svake druge sedmice ćemo uživo održati i QA session u trajanju od minimalno dva sata.

Teme koje pokriva Senior SEO školovanje su sljedeće:

 • Osnove cloakinga & Responsive content
 • Keširanje (caching) i PRG maskiranje
 • Napredno mjerenje i optimizacija brzine učitavanja
 • News SEO (1. dio)
 • News SEO (2. dio)
 • AMP (News SEO 3. dio)
 • Lokalni SEO – kako optimizovati za lokalne upite
 • Patterni za Title Tag, MD, H1 i spinning u svrhe lokalnog SEO
 • Javascript & PWA 1. dio – ratište između usability i SEO
 • SEO za PWA 2. dio
 • SEO za User Generated Content (UGC) portale
 • Linkjuice generalist web shopova i kada brisati sadržaj
 • Napredna detekcija negativnog SEO i uklanjanje istog
 • Linkbuilding kroz Guestblogging – koje linkove vrijedi platiti
 • Linkbuilding kroz Link piramide i expired domene
 • SERP dominacija i SEO menadžment reputacije

Ukoliko želite primiti email obavijest kada krenu upisi za Senior SEO ciklus i tako se pobrinuti da ne propustite priliku, prijavite se odmah ovdje:

Senior SEO školovanje je zahtjevno, ali ubjedljivo najzabavnije jer je to trenutak kada se sve kockice poslože u jednu sliku. Tek tada većina postane svjesna koliko je SEO moćno oružje za kreiranje putanje korisnika, povećavanje prihoda i samim tim najčešće predstavlja primarni prodajni kanal u svakom ozbiljnom online biznisu. Ukoliko želite zaokružiti svoje SEO znanje, evo okvirnih podataka o jedinom Senior SEO školovanju u 2022. godini:

 • Početak školovanja: 12.9.2022. godine
 • Kraj školovanja (završni ispit): 12.11.2022. godine
 • Cijena školovanja: 400€ mjesečno
 • Trajanje školovanja: ca. 3 mjeseca
 • Preduslov za učešće: nema preduslova
 • Prisustvo na časovima uživo: neobavezno

Svi časovi će biti održavani/objavljeni u 18:30h utorkom i četvrtkom, te svake druge sedmice QA session petkom uživo. Snimci će biti objavljeni odmah nakon časa i možete ih pogledati sve do kraja školovanja kada god želite, sve dok ste učlanjeni.

Napomena za bivše studente: Svi oni koji su do sada već polagali Senior SEO ispit, mogu ga ponovo polagati. Cijena za njih je 125€, a ako ste pretplaćeni na Patreon level “Senior SEO pristup” na dan održavanja ispita, ispit je za vas besplatan. Molim vas da se i vi prijavite na istu listu i sačekajte obavještenje.

Ukoliko želite primiti email obavijest kada krenu upisi za Senior SEO ciklus i tako osigurati da ne propustite priliku, prijavite se odmah ovdje:

BONUS

Posebnost Senior SEO školovanja je što studenti imaju pristup svim snimcima Medior SEO časova, koji su i prvoj generaciji mnogo pomogli da se podsjete na određene SEO teme.

Kandidati koji polože završni Senior SEO ispit zasluženo će dobiti:

 1. Potpisan dvojezični Senior SEO certifikat putem pošte
 2. Listing na SEO.ba kao certificirani Senior SEO s kontakt podacima
 3. Premium Senior SEO audit template (predložak) isključivo za ličnu upotrebu
 4. Pristup tajnoj Facebook grupi za vlasnike SEO certifikata

Svi studenti koji budu pohađali Senior školovanje sva tri mjeseca (ne moraju izaći na ispit), imaju mogućnost da nakon završetka školovanja za 50€ mjesečno zadrže pristup svim video snimcima Medior i Senior časova.

Gore navedeni termin je jedina prilika za sudjelovanje u Senior SEO školovanju u 2022. godine. Neće biti dodatnih termina za ovaj nivo školovanja, a da li će se on nastaviti u 2023. godini, nemoguće je predvidjeti u ovom trenutku. Ukoliko vam iz nekog razloga ne odgovaraju termini za 2. Senior SEO ciklus, nećete imati priliku da polažete više u 2022. godini.

Često postavljena pitanja (FAQ)

Mogu li dobiti samo pristup video snimcima, bez učešća u završnom ispitu?

Ne. Samo bivši Medior i Senior studenti koji su platili sva tri mjeseca školovanja imaju mogućnost da pristupe snimcima nakon školovanja. Oni koji nisu pohađali školovanje ne mogu nikako dobiti pristup tim video snimcima.

Izdajete li račun?

Naravno. Patreon izdaje oficijelni račun koji do sada svim firmama koji su slali svoje uposlene na bilo koji nivo SEO školovanja nije pravio problem. Patreon na zahtjev izdaje i poseban račun.

Do kada se mogu prijaviti?

Za razliku od do sada održanih ciklusa kada smo imali tačno određeni datum do kojeg se trebalo prijaviti, ovaj put se možete prijaviti bilo kada tokom mjeseca u kojem počinje školovanje.

Koji je preduslov za učešće?

Ne postoje nikakvi posebni preduslovi za prijavu za bilo koji od planiranih ciklusa školovanja – pridružiti se može svako ko smatra da će mu školovanje biti korisno.

Koliko je realno očekivanje za uposlenjem?

Na domaćem tržištu sve je veća potreba za različitim SEO pozicijama što se vidi po broju oglasa za te pozicije koji su naglo skočili. Kvalifikovane SEO radnike ne traže samo agencije, nego sve više i firme za inhouse zapošljavanje.