Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

SEO škola

4. ciklus Junior SEO certificiranja

Junior SEO certifikatJoš nekoliko dana nas dijeli do 4. ciklusa Junior SEO certificiranja u 2022. godini, koji će ujedno biti i posljednji koji će uključivati i pripreme za završni ispit, ne samo za ovu godinu nego uopće. Sav video materijal i dalje ostaje besplatno dostupan na YouTube kanalu, ali ubuduće neće biti priprema za ispit.

Kao i u prethodnom ciklusu, kandidati koji su se prijavili za ovaj četvrti Junior SEO ciklus polagat će ispit koji uključuje izradu SEO audita za website prikladan juniorskom nivou znanja. Gradivo koje je potrebno usvojiti da biste uspješno položili ovaj ispit besplatno je dostupno na ovoj YouTube playlisti, a sastoji se od 19 časova koji traju od 1 do 2h i nekoliko QA sesija, tj. pitanja i odgovora. Uz to, na drugoj YouTube playlisti možete pronaći primjere kako se radi Junior SEO audit, kao i savjete bazirane na jednom od Junior SEO ispita.

Bitni datumi za 4. ciklus Junior SEO certificiranja

Za polaganje ispita možete se prijaviti sve do dana ispita, što znači da možete propustiti pripreme, jer nisu obavezne, ali svima savjetujem da ipak učestvuju u njima. Okvirni podaci za 4. Junior SEO ciklus su:

 • Početak priprema za završni ispit: 25.4.2022.
 • Cijena za pripreme i završni ispit: 47€
 • Datum održavanja završnog ispita: 30.4.2022.
 • Preduslov za učešće: nema preduslova, može učestvovati svako ko to želi
 • Prisustvo na časovima uživo: neobavezno

 

Što se tiče detaljnijeg plana i programa, to će izgledati ovako:

 • 25.4.2022. (ponedjeljak) u 18:30h ću na YouTube kanalu pokazati kako se radi SEO audit iz Junior perspektive, da vidite šta vas očekuje na završnom ispitu
 • 26.4.2022. (utorak) u 18:30h ću na Patreonu održati zatvoreni krug pitanja i odgovora vezanih za Junior SEO gradivo i posebno SEO audit
 • 28.4.2022. (četvrtak) u 18:30h ću na YouTube kanalu pokazati još jedan primjer kako Junior trebaju uraditi SEO audit
 • 29.4.2022. (petak) u 18:30h ću na Patreonu održati drugi zatvoreni krug pitanja i odgovora
 • 30.4.2022. (subota) u 13:00h predstavit ću 4. završni Junior SEO ispit na Patreonu i tada oficijelno počinje završni ispit
 • 1.5.2022. (nedjelja) u 23:00h je krajnji rok za predavanje završnog ispita
 • Nakon otprilike 7-10 dana nakon završnog ispita predstavit ću idealno rješenje i objaviti ko je položio i tako zaslužio Junior SEO certifikat

Kandidati koji polože završni Junior SEO ispit zasluženo će dobiti:

 1. Potpisan dvojezični Junior SEO certifikat putem pošte
 2. Listing kao certificirani Junior SEO s kontakt podacima
 3. Premium Junior SEO audit template (predložak) isključivo za ličnu upotrebu
 4. Pristup privatnoj Facebook grupi za vlasnike SEO certifikata

Do sada smo održali tri ciklusa završnih ispita za Junior SEO na koje je izašlo nekoliko stotina kandidata, od kojih je 32 kandidata steklo zvanje “Junior SEO” i zaslužilo Junior SEO certifikat. Više nema prijemnog ispita kao što je to bilo u 2021. godini, održat će se samo završni ispit na koji može izaći ko god se prijavi. Do sada je prolaznost bila niska, ali nadam se da će pripreme koje ćemo biti održane sada zadnji put mnogima pomoći da na ispit izađu još spremniji.

Kada će biti sljedeća mogućnost da se polaže za Junior SEO certificiranje?

U 2023. godini i to bez ikakvih priprema. Ovo je posljednji put da ćemo organizovati pripreme, iskoristite tu šansu, jer je tako mnogo lakše dobro se pripremiti za završni ispit, nego samostalno. I da, dobro ste pročitali, u ovoj godini neće više biti prilike za Junior SEO certificiranje. Slijede još jedan Medior SEO i jedan Senior SEO ciklus ove godine i to je to. Uz to će, naravno, sljedeće godine cijene biti više u odnosu na dosadašnje, tako da se ovakav odnos cijene i kvalitete pripreme neće više nikada ponoviti.

Napomena za bivše studente: Svi oni koji su do sada već polagali Junior SEO ispit i nisu uspjeli položiti, mogu ga ponovo polagati. Cijena je ista za sve.

Posljednji rok za prijavu za Junior SEO školovanje je dan prije održavanja završnog ispita, dakle do 29.4.2022. u 23:59h. Prijaviti se možete ovdje:

Utisci dosadašnjih Junior SEO polaznika

Aleksandra Adžić

“Zahvaljujući SEO školi ušla sam u svet SEO-a i otkrila da je to ono čime bih želela da se bavim. Nedim je temeljan i precizan, veoma se trudi da sve bude jasno. Znanje stečeno u SEO školi je korisno i primenljivo u praksi.”  

Nikolina Nedinić

“Nakon dugogodišnjeg radnog iskustva kao ekonomista, shvatila sam da se poslovni trendovi brzo mijenjaju i da SVE oko nas postaje viralno. Željela sam da budem dio ovih promjena. Nakon malo istraživanja sam shvatila da je SEO oblast u kojoj želim nastaviti svoju karijeru. Bilo je pitanje kako? Odgovor je došao sasvim slučajno. Saznala sam za Nedimove tutorijale na YouTube-u i nakon toga za Junior školovanje. To je bilo dovoljno da nakon prve aplikacije za Junior SEO specijalistu i dobro urađenog ulaznog testa dobijem posao u veoma perspektivnoj Fintech kompaniji. Hvala ti Nedime od srca!”

Gorgi Lazarev

“Počeo sam da pratim ovaj kurs pre dva meseca na YouTube kanalu i mislim da ne postoji bolja SEO škola na ovim prostorima na našem jeziku. Svima koji žele da napreduju u SEO-u, preporučujem da se besplatno pretplate na YouTube kanal. Nećete da zažalite.”

Belma Balić Cinco

“Zaljubljenik sam u content već dvije godine. SEO sam istraživački izučavala i kada sam saznala za Vas, zaljubila sam se u SEO. Mnogo ste mi pojednostavili SEO svijet. Počeli su i prvi poslovi, polako ali SIGURNO. Nakon samo par pregledanih časova, moja slagalica znanja dobija smisao, Google pretraživač ne koristim niti gledam istim očima kao ranije. Kao što ste na početku SEO škole rekli – ‘Google je vaš prijatelj’!”