Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

SEO škola

3. Junior SEO ciklus

Junior SEO certifikatKao što sam najavio u planu i programu za 2022. godinu, ove godine će se održati dva Junior SEO ciklusa. Prvi počinje 17.1.2022., a završava ispitom 22.1.2022. godine na kojem će, kao i svaki put do sada, kandidati polagati ispit u obliku izrade SEO audita za website prikladan tom nivou znanja. Gradivo koje je potrebno usvojiti možete naći besplatno na ovoj YouTube playlisti, a sastoji se od 19 časova koji traju od 1 do 2h i 5 QA sesija, tj. pitanja i odgovora. Također možete na drugoj YouTube playlisti pogledati primjer kako se radi Junior SEO audit kao i savjete bazirane na jednom od Junior SEO ispita. Više možeš saznati iz sljedećeg videa ili nastaviti čitati.

Plan i program 3. Junior SEO ciklusa

Za polaganje ispita možete se prijaviti sve do dana ispita, što znači da možete propustiti pripreme, jer nisu obavezne, ali svima savjetujem da ipak učestvuju u njima. Okvirni podaci za 3. Junior SEO ciklus su:

 • Rok za prijavu za završni ispit: 17.1.2022.
 • Cijena za pripreme i završni ispit: 47€
 • Datum održavanja završnog ispita: 22.1.2022.
 • Preduslov za učešće: nema preduslova, može učestvovati svako ko to želi
 • Prisustvo na časovima uživo: neobavezno

Što se tiče detaljnijeg plana i programa, to će izgledati ovako:

 • 17.1.2022. (ponedjeljak) u 18:30h ću na YouTube kanalu pokazati kako se radi SEO audit iz Junior perspektive, da vidite šta vas očekuje na završnom ispitu
 • 18.1.2022. (utorak) u 18:30h ću na Patreonu održati zatvoreni krug pitanja i odgovora vezanih za Junior SEO gradivo i posebno SEO audit
 • 20.1.2022. (četvrtak) u 18:30h ću na YouTube kanalu pokazati još jedan primjer kako Junior trebaju uraditi SEO audit
 • 21.1.2022. (petak) u 18:30h ću na Patreonu održati drugi zatvoreni krug pitanja i odgovora
 • 22.1.2022. (subota) u 13:00h predstavit ću 3. završni Junior SEO ispit na Patreonu i od tada oficijelno počinje završni ispit
 • 23.1.2022. (nedjelja) u 23:00h je krajnji rok za predavanje završnog ispita
 • 30.1.2022. (nedjelja) u 13:00h predstavit ću idealno rješenje završnog ispita i objaviti ko je položio i tako zaslužio Junior SEO certifikat

Kandidati koji polože završni Junior SEO ispit zasluženo će dobiti:

 1. Potpisan dvojezični Junior SEO certifikat putem pošte
 2. Listing kao certificirani Junior SEO s kontakt podacima
 3. Premium Junior SEO audit template (predložak) isključivo za ličnu upotrebu
 4. Pristup privatnoj Facebook grupi za vlasnike SEO certifikata

U 2021. godini održali smo dva ciklusa završnih ispita za Junior SEO na koji je izašlo nekoliko stotina kandidata, od kojih je 26 kandidata steklo zvanje “Junior SEO” i zaslužilo Junior SEO certifikat. Prolaznost je do sada bila niska, a nadam se da će pripreme koje ćemo sada imati mnogima pomoći da na ispit izađu još spremniji. Više nema prijemnog ispita kao u 2021. godini, održat će se samo završni ispit na koji može izaći ko god se prijavi.

Napomena za bivše studente: Svi oni koji su do sada već polagali Junior SEO ispit i nisu uspjeli položiti, mogu ga ponovo polagati. Cijena je ista za sve.

Posljednji rok za prijavu za Junior SEO školovanje je dan prije održavanja završnog ispita, dakle do 21.1.2022. u 23:59h. Prijaviti se možete ovdje:

 

Ako vam iz nekog razloga ne odgovaraju termini za 3. Junior SEO ciklus, prijavite se sada ovdje ukoliko želite primati email obavijesti o četvrtom Junior SEO ciklusu:

Utisci dosadašnjih Junior SEO polaznika

Nikolina Nedinić

“Nakon dugogodišnjeg radnog iskustva kao ekonomista, shvatila sam da se poslovni trendovi brzo mijenjaju i da SVE oko nas postaje viralno. Željela sam da budem dio ovih promjena. Nakon malo istraživanja sam shvatila da je SEO oblast u kojoj želim nastaviti svoju karijeru. Bilo je pitanje kako? Odgovor je došao sasvim slučajno. Saznala sam za Nedimove tutorijale na YouTube-u i nakon toga za Junior školovanje. To je bilo dovoljno da nakon prve aplikacije za Junior SEO specijalistu i dobro urađenog ulaznog testa dobijem posao u veoma perspektivnoj Fintech kompaniji. Hvala ti Nedime od srca!”

Aleksandra Adžić

“Zahvaljujući SEO školi ušla sam u svet SEO-a i otkrila da je to ono čime bih želela da se bavim. Nedim je temeljan i precizan, veoma se trudi da sve bude jasno. Znanje stečeno u SEO školi je korisno i primenljivo u praksi.”  

Gorgi Lazarev

“Počeo sam da pratim ovaj kurs pre dva meseca na YouTube kanalu i mislim da ne postoji bolja SEO škola na ovim prostorima na našem jeziku. Svima koji žele da napreduju u SEO-u, preporučujem da se besplatno pretplate na YouTube kanal. Nećete da zažalite.”

Milan Bogojević

Miloš Petrović

“Ne znam kako bih se zahvalio za sve što sam naučio iz besplatnih predavanja na YouTube-u, a čak ih nisam ni pogledao sve i ima toliko toga što još treba da naučim. Kada sam testirao Semrush imao sam osećaj kao da rukujem najmoćnijom stvari na svetu. Već par godina sporadično lutam u IT svetu, ali SEO mi se čini kao najbliži mojoj izvornoj profesiji.”

Belma Balić Cinco

“Zaljubljenik sam u content već dvije godine. SEO sam istraživački izučavala i kada sam saznala za Vas, zaljubila sam se u SEO. Mnogo ste mi pojednostavili SEO svijet. Počeli su i prvi poslovi, polako ali SIGURNO. Nakon samo par pregledanih časova, moja slagalica znanja dobija smisao, Google pretraživač ne koristim niti gledam istim očima kao ranije. Kao što ste na početku SEO škole rekli – ‘Google je vaš prijatelj’!”