Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

SEO škola

2. ciklus Senior SEO školovanja

Početkom septembra počinju upisi za drugi ciklus Senior SEO školovanja s kojim završavamo SEO školovanje za 2022. godinu. Senior SEO školovanje je zahtjevno, ali ubjedljivo najkorisnije SEO školovanje jer je to trenutak kada se sve kockice poslože u jednu sliku. Tokom ovog školovanja većina polaznika postane svjesna koliko je SEO moćno oružje za povećavanje prihoda i zašto SEO predstavlja primarni prodajni kanal i izvor posjeta za većinu ozbiljnih internet biznisa. Skoro svi prošlogodišnji polaznici sada primjenjuju stečeno znanje na sopstvenim projektima ili rade kao SEO specijalisti u agencijama, freelance SEO specijalisti ili su uposleni u internacionalnim korporacijama.

Ovu razinu školovanja do sada je pohađalo više od 30 polaznika (njihove utiske možete pročitati na kraju ovog članka), a ukoliko i vi želite uraditi isto, ovo biste trebali znati o jedinom Senior SEO školovanju koje će se održati u 2022. godini:

 • Preduslov za učešće: nema preduslova
 • Početak upisa: 1.9.2022. godine
 • Kraj upisa: 30.9.2022. godine
 • Početak školovanja: 20.9.2022. godine
 • Kraj školovanja (završni ispit): 24.11.2022. godine*
 • Prisustvo na časovima uživo: neobavezno
 • Cijena školovanja: 1200€ (400€ mjesečno, tri mjeseca)
 • Broj mjesta: 30
 • Bonus: Pristup snimcima Medior SEO školovanja (vrijednost preko 600€)

Broj mjesta za Senior SEO školovanje je ograničen na 30 mjesta. Ostalo je još samo 2 mjesta! Upis traje do 30.9.2022.


*Pravo izlaska na završni ispit imaju samo polaznici koji plate članarinu sva tri mjeseca.

Program Senior SEO školovanja

Teme Senior SEO školovanja su dosta kompleksne i podrazumijevaju mnogo predznanja. Časovi su napravljeni kao idealan prelaz sa Medior SEO školovanja, ali prethodno pohađanje medior školovanja niti posjedovanje medior certifikata nisu nužni za učestvovanje. Štaviše, upisom na Senior SEO školovanje također ćete dobiti kao bonus pristup svim video snimcima časova Medior SEO školovanja koje možete gledati od prvog dana kada se upišete, ne morate čekati početak Senior SEO školovanja. Cijena Medior SEO školovanja je iznosila 651€, a vi ih možete dobiti kao bonus za upis na Senior SEO školovanje. I ne, te snimke nije moguće kupiti bez učešća na Senior SEO školovanju.

Svima koji se osjećaju spremno i zainteresovani su za teme navedene ispod, savjetujemo da se upišu. Ne zaboravite, ovo je posljednji put da se Senior SEO školovanje održava u ovom obliku, budući ciklusi neće imati Q&A sesije uživo sa Nedimom, niti pregledavanje zadaća, nego samo pristup video snimcima i ispit.

Da bi se neko mogao zvati Senior SEO specijalistom svakako treba da ima ujednačeno znanje tehničkog SEO i content SEO, kao i sagledavanje prioriteta iz ptičje perspektive i prezentiranje istih. Težište ovog školovanju je na savladavanju News SEO-a, učenja Javascript SEO-a te usavršavanje linkbuilding tehnika i linkjuice menadžment. Sve više popularnih web siteova i news portala prelazi na PWA rješenja i Javascript SEO postaje nužan za Senior SEO specijaliste, zato je ovo idealna prilika za savladavanje znanja koje je izuzetno traženo na svjetskom tržištu.

Teme kojima ćemo se baviti na Senior SEO školovanju:

 • 20.9.2022 – Osnove cloakinga & Responsive content
 • 22.9.2022 – Keširanje (caching) i PRG maskiranje
 • 27.9.2022 – Napredno mjerenje i optimizacija brzine učitavanja
 • 29.9.2022 – Pitanja & odgovori #1
 • 4.10.2022 – News SEO 1. dio
 • 6.10.2022 – News SEO 2. dio & AMP
 • 11.10.2022 – Pitanja & odgovori #2
 • 13.10.2022 – Lokalni SEO – kako optimizovati za lokalne upite
 • 18.10.2022 – Patterni za Title Tag, MD, H1 i spinning u svrhe lokalnog SEO
 • 20.10.2022 – Javascript SEO & PWA 1. dio
 • 25.10.2022 – Javascript SEO & PWA 2. dio
 • 27.10.2022 – Pitanja & odgovori #3
 • 1.11.2022 – SEO za User Generated Content (UGC) portale
 • 3.11.2022 – Linkjuice generalist web shopova i kada brisati sadržaj
 • 8.11.2022 – Napredna detekcija negativnog SEO i uklanjanje istog
 • 10.11.2022 – Pitanja & odgovori #4
 • 15.11.2022 – Linkbuilding kroz guestblogging – koje linkove vrijedi platiti
 • 17.11.2022 – Linkbuilding kroz link piramide i expired domene
 • 22.11.2022 – SERP dominacija i SEO menadžment reputacije
 • 24.11.2022 – Senior SEO završni ispit

Ako se želite upisati Senior SEO školovanje, prijavite se odmah ovdje:


Većinu ovih tema nije moguće pronaći kao sistematsko znanje niti na engleskom jeziku, a pogotovo ne na nekom od domaćih jezika. Znanje koje ćete dobiti na ovom školovanju daje vam ne samo veliku konkurentsku prednost, nego će vam promijeniti perspektivu iz koje gledate SEO i koliko brzo i precizno možete procijeniti SEO prilike te razne nepredvidive i nepoštene taktike suparnika za koje ćete također naučiti kako ih otkloniti. Ovo znanje SEO seniori jako često ljubomorno čuvaju za sebe i nerado dijele, jer ga skupo naplaćuju.

Kao što se može primijetiti iz programa, značajan akcent je stavljen na linkbuilding i druge tehnike istog, kao i otklanjanje negativnog SEO-a koji dolazi kroz negativni linkbuilding, kreiranje klonova ili duplikata vaše stranice kao i CTR manipulacija. Provesti linkbuilding u praksu mogu i Junior SEO, ali linkbuilding strategiju bi trebao praviti Senior SEO, koji također treba stalno imati pregled situacije. Zašto je to tako, saznat ćete tokom ovog školovanja.

Časovi će biti objavljivani utorkom i četvrtkom u 18:30h, a svake druge sedmice ćemo petkom u 18:30h imati Q&A session uživo. Snimci Q&A sessiona bit će objavljeni odmah po završetku i bit će vam dostupni za gledanje sve do kraja školovanja, kao i snimci časova. Pravo na polaganje završnog ispita imaju samo studenti koji u potpunosti uplate cijenu školovanja.

BONUS

Studenti koji pohađaju Senior SEO školovanje imaju pristup svim snimcima Medior SEO časova, koji su i prvoj generaciji mnogo pomogli da se podsjete na određene SEO teme.

Oni koji polože završni Senior SEO ispit zasluženo će dobiti:

 1. Potpisan dvojezični Senior SEO certifikat putem pošte
 2. Listing na SEO.ba kao certificirani Senior SEO s kontakt podacima
 3. Pristup tajnoj Facebook grupi za vlasnike SEO certifikata

Svi studenti koji budu pohađali Senior školovanje sva tri mjeseca (ne moraju izaći na ispit), imaju mogućnost da nakon završetka školovanja za 50€ mjesečno zadrže pristup svim video snimcima Medior i Senior časova.

Napomena za bivše Senior SEO studente: Svi koji su do sada već polagali Senior SEO ispit, mogu ga ponovo polagati. Cijena za bivše Senior SEO studente je 125€, a ako ste pretplaćeni na Patreon level “Senior SEO pristup” na dan održavanja ispita, možete besplatno polagati ispit.

Utisci dosadašnjih polaznika Senior SEO školovanja

Prvi ciklus Senior SEO školovanja dobio je najviše pohvala od studenata, koji su rekli da tako pripremljen i prezentiran sadržaj nisu našli ni na engleskom jeziku. Neki od njih su podijelili svoje utiske s nama:

Adrijana Vujadin

“Dragi human being, ti što sad žuriš, skimuješ i dvoumiš se da li da upišeš neki od Nedimovih kurseva – odvoji minut vremena radi svog zdravlja i thank me later…

Od marta 2020-e, moj karijerni put je krenuo eksponencijalnim rastom. Zašto? Jer je baš tada krenula SEO škola sa Nedimom. U istoj godini sam zbog te škole promijenila posao i došla do svojih klijenata koje radim pored full time-a. Topla preporuka svima koji su između 12 i 112 godina, SEO škola ti može pomoći da usavršiš jednu od najplaćenijih vještina u digitalnom marketingu i ispuniš svoju dušu i tijelo, pronađeš ljude sa growth mindsetom a možda ti neki postanu i poslovni saradnici (govorim iz iskustva). Nedimov Junior, Medior i Senior kurs vrijedi više od 10k eura. Zasto? Zato što toliko možeš da zaradiš vrlo brzo kroz implementaciju naučenog. Ovaj vid pruženog znanja i praktičnih savjeta nije moguće pronaći na internetskim prostranstvima a ni na 2 mastera (opet iz iskustva).

Brzo na taj CTA klikni i za godinu dana ćeš i ti ovako pisati.”

Luka Marić

“SEO-om se bavim aktivno od 2013. godine, isključivo na domaćem tržištu. Iako sam sa klijentima imao dobre rezultate, gledajući Nedimove besplatne YouTube klipove shvatio sam da nisam ni junior. Junior školovanje sam nastavio kroz Medior i Senior školovanje i danas mi je jako drago zbog toga. Novac uložen u školovanje sam ponovo zaradio i pre nego što su kursevi bili završeni. Pored neospornog znanja koje sam stekao, stekao sam i samopouzdanje da prihvatim kompleksne projekte, kao i da značajno unapredim SEO rezultate klijenata sa kojima dugo sarađujem (na moje, a posebno njihovo zadovoljstvo).”

Mladen Krstović

SEO školu bih poistovjetio sa univerzitetom, ali sa jednom razlikom: osim teorijskog, Nedim podučava studente i praktičnim znanjem neophodnim za real-time tržišne situacije. Vještine koje se uče ne idu u smjeru SEO ili biznis filozofije, već agilnom prilagođavanju fluktuacijama, visprenoj analizi podataka, dinamičnom kreiranju strategija i neumornom testiranju i optimizaciji, a sve uz pomoć, kako Nedim kaže, najvažnijeg  SEO alata – mozga.”

 

Josipa Koroman-Lelas

“Nedim ima veoma veliko i široko znanje i rado ga dijeli. Ukoliko netko zaista želi učiti – SEO škola je pravo mjesto za to. Ja sam provjerila i potvrdila ono što sam znala, o mnogim temama proširila znanje te otkrila što sve ne znam (pa naučila). Posebno mi je odlično što rado odgovara na sva pitanja. Ukoliko krenete u SEO školu nemojte propuštati prilike i ne raditi zadaće (koje nisu obvezne) – njihov pregled i komentari nekad mogu biti vrjedniji od nekoliko predavanja.”

Zlata Garmendia Gonzales

“Polaznik sam SEO škole od samog početka. Prošla sam kroz Junior, Medior i trenutno pohađam Senior školovanje. Nedim Šabić me je inspirisao i uticao na mene svojim znanjem, iskustvom, metodama i nesebičnošću da se potpuno posvetim učenju SEO-a. Program SEO škole je izuzetno osmišljen i polaznika vodi da savlada izazove i podstiče da pristupi rešavanju problema i koristi potencijale koje ima. Naravno, uz stalnu radoznalost i učenje. Sa zadovoljstvom mogu reći da ću Nedimu Šabiću biti večno zahvalna.”

Vladimir Lalović

“SEO škola je uticala na moju percepciju biznisa za koji se radi SEO, proširila vidike na raznim poljima oko optimizacije sajtova za Google, potvrdila i dodatno proširila neka sopstvena znanja od ranije. Mnogo stvari sam prvi put čuo ovde. Dosta stvari nećete naći online, ili ćete ih naći ali vrlo usko objašnjene i neće vam biti dovoljno jasno. Ovo definitivno nije običan kurs, ovo je SEO akademija koju objašnjava jedan čovek sa očigledno ogromnim iskustvom iza sebe i neprocenjivim znanjem. Posebno sam mu zahvalan pre svega na tome što nesebično deli znanje na nivou koji je (po meni) standard za SEO na ovim prostorima.”

Stefan Stanković

“SEO školovanje koje je Nedim pokrenuo već pomalo dalekog marta 2020. godine, imalo je odlučujući uticaj na moju karijeru. Nedim kao neko ko je prisutan više od dve decenije na svetskoj SEO sceni zna da svojim učenicima vrlo jednostavnim i razumljivim jezikom objasni neke od najsloženijih SEO tema. Besplatna YouTube/Twitch predavanja su, po meni, jako detaljna i odmah primenljiva u praksi. Ova predavanja su me zainteresovala da nastavim dalje svoju edukaciju kroz prve cikluse Medior i Senior SEO školovanja. Koliko su mi znanje i veštine stečene u SEO školi pomogle u karijeri, govori to da sam kao neko ko je po obrazovanju master istoričar uspeo da promenim karijeru i zaposlim se u jednoj nemačkoj kompaniji kao inhouse Technical SEO. Nedimu sam neizmerno zahvalan na posvećenosti i velikom znanju koje je uložio u sve nivoe SEO školovanja.

Najtoplije preporučujem Medior i Senior školovanje, gde ćete naučiti neke izuzetno napredne SEO taktike koje vrede mnogo novca.”

Game bài đổi thưởng
Link with us