Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

Ostalo

Tražimo kreativnog tekstopisca

Tražimo jednog ili više kreativnih tekstopisaca na engleskom jeziku koji voli tehnologiju i gadget-e. Naime tvoj svakidašnji zadatak će biti da pišeš određen broj kvalitetnih članaka za određene tehnološke proizvode ili grupu proizvoda. Članak će u prosjeku imati 2000 riječi, a ti ništa ne smiješ kopirati sa drugih stranica. To podrazumjeva da ćeš prije samog pisanja, rešerširati tj. istraživati na datu temu i onda tek pisati.

Tvoj engleski treba biti toliko dobar da ti u suštini lektor nije potreban, što znači da nije potrebna nikakva diploma za ovaj posao. Prednost imaju oni koji su već radili slične stvari i mogu nam na email dostaviti primjer toga. Sve prijave će biti odgovorene i svako ko uđe u uži krug će dobiti probnu temu da napiše jedan takav članak za 24h.Ako si zainteresovan/a, pošalji nam svoje okvirne podatke na sabic@seo.ba i pošalji primjere članaka što si pisao/la, ako ih imaš.

Tekstopisac

Ukoliko živiš u Travniku, moguća je varijanta punog radnog odnosa. Svi ostali će biti plaćeni po članku, stime da će postojati kvantitetna i kvalitativna dnevna norma. Plata ili cijena članka će biti utvrđena, nakon što ustanovimo nivo kvaliteta članaka koji pišeš. Zašto to? Nekome će biti dovoljno 4h da napiše isti broj članaka sa istim kvalitetom, kao neko kome je potrebno 8h.

Konkurs traje najdalje do 1.10.2013.god., a zatvorit ćemo ga odmah kada nađemo dovoljan broj radnika/saradnika.

Primjer kako može izgledati zadatak:

Tema: LED TV with built-in WiFi
Nužni podnaslovi:
– Why are LED TVs better than LCD TVs?
– Best LED TV with built-in WiFi
– Bestbuy LED TV with built-in WiFi
– Is built-in WiFi better than a WiFi USB stick for LED TVs?
Dužina članka: 2500 riječi
Uz to dobijete spisak proizvoda koji su trenutno aktuelni na toj temi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *