Ostalo

SEO prognoze za 2014. i pregled najbitnijih SEO promjena u 2013. godini

10 Comments 16 prosinac 2013

Nadam se da je video bio informativan. Ukoliko imate pitanja, slobodno ih postavite u komentarima. Ukoliko želite preuzeti detaljni izvještaj sa ranking faktorima na 70 stranica, upišite se u naš newsletter. Redovno ćemo te obavijestiti kada objavimo novi video!

 seo-faktori-2013

Share SEO prognoze za 2014. i pregled najbitnijih SEO promjena u 2013. godini on Google+       

Vasi komentari

10 komentara

 1. Jelena says:

  Eto, taman žena odluči da neće ič da vodi računa o SEO, i paf! Sad me živo kopka da probam tu on page formulu da rangiram nešto kompetitivno bez linkova, odupreću se, odupreću se… 😀

  Nedime, uživanje je bilo gledati, hvala!

 2. Sasa Kasapic says:

  Super je video,ai sve ostalo naravno.
  Samo napred.

  Za Nemanju
  H tagovi su veoma bitan elemenat za SEO …
  Svaka strana treba da ima unukatne tag-ove koji su povezani sa tom stranom a kroz tag se provlace KW ( pricam iz iskustva )

  • Sasa,

   imam dovoljno iskustva, i znam da su tagovi bitni, ali to nije bilo moje pitanje, pitanje je bilo da li KW za koju rangiramo, kao što je Nedim rekao, mora da bude na početku h1,h2, h3…taga. O tome se radilo 😉

 3. Odličan video Nedime, kao i uvijek!

  Sve u svemu, iz mog iskustva, tekst igra najveću ulogu. Tekst je taj koji će nam donjeti posjete za razne long tail KW’s…

  Jedino s čim se ne bih usaglasio, ili sam možda pogrešno razumio, rekao si da na h1, h2, h3…tagove na početku treba da dodajemo KW koju targetujemo?

  Da li si mislio na main kw? To mi nema smisla, da bude uvijek na početku, u podnaslovu da, ali ne baš na samom početku tog podnaslova.

  Ispravi me ako sam pogrešno razumio.

  Isto bih dodao, da se ljudi fokusiraju takođe na slike, da u title i alt text dodaju različite KW.

  Hvala za report 🙂

  • Istraživanje kaže tako, da većina top10 stranica ima KW na prvom mjestu u Title i H1 tagu.

   • Zanimljivo, uvijek mi je kao spam to izgledalo, a i ruzno izgleda na stranici kad gledas ono zaredom tagovi, sve počinju sa istom KW 🙂

    Što se mene tiče ja ugl. u h1 stavim na početak (nekada ni to). A u ostalim ih isto spominjem ali slabo kad su na početku.

    • Prema WDF i LSI, možeš koristiti sinonim, jer Google ga broji kao da si iskoristio KW. 😉 Onda izgleda manje spammy. A svakako tu su i padeži …

 4. Todorovic says:

  Ćao Šabiću, prava tema za pokretanje prvog vblog-a i želim da se istraje u ovoj novoj aktivnosti… Kao i obično, pomeraš granice, pitanja naviru, al ajde za početak ovo: Šta misliš o gost postu u 2014, kojim intenzitetom nastaviti ovu aktivnost u odnosu na 2013? Inače jedva čekam da vidim matematiku ove formule o kojoj si pričao, maksimalno si mi zagolicao maštu 🙂

  • Ovisno o tome šta želiš postići, tako ćeš dozirati gost postove. Ako ti je samo Google na pameti, povezao bih to sa Google+ profilom i pukao author tag i ne bih se bojao. Ako ti je Google svejedan, onda mogu samo reći da je to odličan način promocije nečega, ako na tom blogu surfa tvoja ciljna skupina.


BlogloveFollow me!

Preporuka literatureGood to Great - Jim Collins

Jedina knjiga koju bih svakome preporučio ko se bavi ili želi baviti ozbiljno bilo kojim businessom. Svaka stranica je vrijedna čitanja. Uskoro detaljan opis.Tipping Point - Malcom Gladwell

U svakom poslu postoji preokretna tačka. Kako je prepoznati i kako se snositi sa pozitivnim posljedicama koje slijede nakon nje naučite od sjajnog Gladwella.

Trenutno reading


Blink - Malcom Gladwell
Naučni dokazi da srce treba slušati. Samo kako ...?


Investment Punk - Hörhan Gerald
Zašto su bogati sve bogatiji, a vi srednja klasa samo rintate i rintate? Ovaj investment bankar pojašnjava zašto i mogući izlaz iz srednje klase čiji jaz se stalno povečava prema bogatim.

Extra projekti

Malo je projekata koji dugorocno dobro cine, a ovo su neki koji su jako odgovorni i korisni za zajednicu, a krasi ih izdrzljivost:

www.spaja-lica.com - Bivsi studenti daju stipendije trenutnim studentima. Prioritet imaju odlicni studenti sa slabim imovinskim stanjem.

www.fondacija-dar.com - Fondacija koja zblizava ljude, radi na stvarnom dijalogu i brine se o lokalnim pojedinacnim ugrozenim slucajevima.

www.stipendije.ba - Za one koji zele pratiti sve konkurse za stipendije na jednom mjestu. Vrlo azuran i koristan projekt.

www.advokati.ba - Lista svih advokata u BiH po gradovima i djelovima gradova. Konačno se mogu porediti i advokatske usluge.

© 2021 SEO.ba Blog.