Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

Ostalo

SEO.ba je firma i dio AirNet grupe

Air Net Group LogoDugo vremena sam o tome razmišljao, a sada napokon proveo u djelo – registrovao sam firmu u BiH, naravno pod nazivom “SEO”. To je zasigurno prva firma u BiH koja se bavi isključivo sa SEO i online business consultingom. Proces registracije je više nego lagan i o njemu ću napisati posebno post, da iznesem svoje pozitivno iskustvo sa birokratijom u BiH. Sve u svemu, ne treba vam više od tri dana i 162KM da otvorite firmu i krenete raditi. Druga pozitivna vijest jeste ta, da je firma odmah prihvaćena u AirNet grupaciju, koja je jedna od najvećih i najuspješnijih IT grupacija na čijem čelu se nalazi Bosanac. Razlog tome je naša dugogodišnja saradnja i izgrađeno povjerenje.

Dorada web stranice će se uskoro desiti, gdje ćete moći vidjeti komplet portofolio koji nudimo i uvijek aktuelna potraživanja za projektima na kojima trenutno radimo. Fokus je svakako na SEO radnjama i consultingu, ali i na online business consultingu. A ono što malo vas zna, jeste da često posredujem u online business akvizicijama i radim project management za veće software-ske projekte.

U SEO polju, dobili smo svoje prve velike klijente sa balkanskih prostora, a o tome će se čuti mnogo više uskoro, a neke nažalost ne smijemo otkriti zbog ugovora koje smo potpisali.

Comments (7)

 1. Muris
  November 14, 2011 Reply

  Koji oblik si otvorio? D.o.o., obrt, agenciju?

  • Nedim Šabić
   November 14, 2011 Reply

   Obrt

 2. Irhad Babic
  November 21, 2011 Reply

  3 dana i 162KM????
  Jesi siguran da nije neki typo upitanju? Mislio sam da bi samo one silne inspekcije koje moras pozvati kostale 2x vise. Bice mi drago ako nisam upravu 🙂

  Btw, da Bog da ti nikad ne zatrebalo, ali znas li koliko kosta u novcu i vremenu da zatvoris firmu ako skontas da ti ne ide? Ovo mi niko od “gazdi” nije znao konkretno odgovoriti, a meni bilo mrsko pitati po opstini :D.

  • Nedim Šabić
   November 22, 2011 Reply

   Da, siguran sam. Zatvaranje obrta je 50KM. Obrt se može i pauzirati, dok d.o.o. ne može. Zatvaranje d.o.o. je jako skupo, ne znam tačnu cifru.

 3. Faruk
  November 22, 2011 Reply

  Kolike su mjesečne obaveze prema državi?

  • Nedim Šabić
   November 22, 2011 Reply

   336 plaćaš doprinose za direktora. 220 za doprinosa radnika koji je na minimalcu. 50 plaćaš paušalno akontaciju za porez na dobit.

   • Faruk
    November 27, 2011 Reply

    Odlično! Hvala za info.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *