Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

Ostalo

Portal za gosbloggere

Drage kolege bloggeri, sigurno ste nekada bili pozvani da napišete neki post za neki drugi blog ili ste nekoga drugog pozvali da napiše nešto na vašem blogu. Niste sami, jer je ta praksa uzela maha na domaćoj blogosferi pa tako se domaći bloggeri udružuju i nesebično sarađuju. To je jako lijepa pojava, ali može da oduzme jako mnogo vremena, pogotovo ako to često radite. Zato smo napravili za vas – Gostblogger portal, koji će voditi brigu o vašim bloggerskim poznanstvima i pomoći vam da efikasnije uradite sav posao oko gostovanja na vašem i drugim bloggovima.

Svakako da Gostblogger.com platforma koristi također i za upoznavanje novih bloggera, sa kojima imate mnoge sličnosti i da putem portala se bolje upoznate i razmjenite koji post. Portal je urađen jako jednostavno, a za registraciju je potrebno samo verifikovati email i vaš blog, tako da je nemoguće da neko drugi se registruje kao vlasnik vašeg bloga.

Nakon verifikacije, veoma jednostavno – kao na Facebooku, dodajete nove prijatelje i čekate na odobrenje prijateljstva. Nakon toga vam se otključava mogućnost da napišete post i predložite prijatelju da ga objavi na blogu. On to može prihaviti ili odbiti, a ako prihvati, on ima mogućnost da uradi lekturu i onda tek objavi. Nakon što objavi post, dobijete automatski obavijest gdje je vaš članak objavljen. Jednostavno da jednostavnije ne može biti!

Nadamo se da će vam portal biti od koristi, a svakako da smo željni vaših komentara i sugestija. Ukoliko nakon registracije naiđete na neki problem, u donjem desnom uglu imate opciju “prijavi grešku” pa slobodno je koristite, jer smo još u BETA fazi, tako da je moguće da neke sitnice ne budu baš perfektno radile.

Iskoristite gostbloganje kao odličnu priliku za upoznavanje novih interesantnih bloggera, kao i za promociju proizvoda/firme/ideja iza koje stojite, a svakako da gostujući postovi koriste za SEO kako vlasniku bloga, tako i gostbloggeru, jer gostblogger dobije link, a vlasnik bloga novi unikatni sadržaj i nema bolje metode za kvalitetni SEO od unikatnog sadržaja i linka u sred teksta, zato pazite da se Google ne zaljubi u vaš blog 😉

Comment (1)

  1. Srpkinja
    February 7, 2013 Reply

    Sjajan si Nedime. Hoću da te pratim preko iGoogle!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *