Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

Macbook Air

Macbook Air dnevnik part 2

Cudan je to osjecaj, kada ne mozes odoliti laptopu koji je na stolu, kao da te zove da nesto napises. Znam da ovo ne zvuci nimalo normalno, ali tako je, prosto je neodoljivo. Osjecaj koji se javlja je kao nekada osjecaj prema dnevniku, ta prisnost nije materijalna, nego vise duhovna, kao da te razumije i zna sta zelis.
Jos sam u iscekivanju ethernet adaptera da napokon zaplovim u internet sa njim, ali sam danas trknuo sa zenom do lokalnog kafica i malo preko wirelessa surfao. Nisam nista downloadovao, nego se igrao sa prozorima, da shvatim logiku razlavlacenja. U tom se pojavi potreba da dignem neke slike sa mobitela na facebook. Mogu reci samo da je ta jednostavnost, taj interface, taj usability i taj F3, ono sto sam dugo cekao. Uocio sam da cim prije trebam konfigurisati iPhoto jer ne mogu da vrtim slike u preview-u. Jedva cekam da ovladam konzolom pa da mogu malo da se igram sa uredjajima koje prepozna bluetooth, jer uvijek ima onih koji ga zaborave iskljuciti.
Veceras mi rece i jaran da sa nekim Android app-om se mogu haknuti wireless projektori i projecirati zeljeni sadrzaj. Jedva cekam da isprobam. Inace, osjecam se kao pocetnik koristeci ovaj OS i napokon opet mogu da razumijem psihu pocetnika koji startaju u PC svijet, pa makar samo povrsno. Ovaj editor mi nece biti dovoljan pa cu morati u potragu za Office alternativom, a da moze da cita Office dokumente. Kako se zove onaj cool program za prezentacije sto ima samo za Mac?
Evo tek sad nadjoh vremena da povirim malo ispod haube i ugledam sistemske programcice. Bit ce ovo interesantno putovanje …

Comments (4)

 1. Ivan Rečević
  February 7, 2011 Reply

  Keynote 🙂

  • Nedim Šabić
   February 7, 2011 Reply

   Mnogo hvala, black out dođe u jako nezgodnim trenucima. 🙂

 2. Dražen Praštalo
  February 7, 2011 Reply

  Iako nisam neki preveliki ljubitelj MacBook Aira (malo pretanak za moj ukus), svakako sam zaljubljenik u Macove općenito 🙂
  Tek od pred godinu dana sam korisnik Mac-a (Macbook) i totalno sam oduševljen, sad mi je svaki drugi laptop sra***e.
  A što se tiče Office-a, lošija alternativa je OpenOffice al je free, a bolja je naravno MS Office za Mac 🙂
  Ajde, sretno ti bilo s tvojim novim ljubimcem 🙂

  • Nedim Šabić
   February 7, 2011 Reply

   Hvala Dražene, čudi me da ti smeta što je tanak, to prvi put čujem. Kako stvari stoje sa iWorks? Je li alternativa ili je ipak bolje Office za mac?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *