Konferencije

Koga slušati na Tvitomaniji i zašto?

Comments Off on Koga slušati na Tvitomaniji i zašto? 07 svibanj 2013

Najavu o Tvitomaniji i mojim predavanjima možete pročitati na Avalon blogu. Također tamo možete saznati sve o besplatnom hostingu koji djelimo, nagradim igrama i našoj maskoti i hostesama. Ovdje želim samo da olakšam izbor svima koji idu na Tvitomaniju, jer će većinom vremena biti paralelna predavanja (po prvi put na Balkanu) i morat ćete se odlučiti koga da odete poslušati. Iako naravno nisam slušao, a kamo li upoznao sve predavače koji dolaze, većinu ipak jesam i želi da to iskustvo podjelim sa vama.

Četvrtak

počinje sa keynote (uvodnim) predavanjem od Miloša Čirića, što ćemo svi zajedno poslušati, a potom ide već razdvajanje po salama. Pošto sam lično u konkurenciji, mogu samo reći da oni koji žele da razbiju sve mitove o teškom poslovanju na Balkanu i dobiju elana za svoj biznis, neka ostanu u banket sali sa mnom, a za one koji imaju ideju, ali ne i pare, savjetujem odlazak kod gosp. Hafnera, a za firme koje se ne snalaze baš sa socijalnim medijima, a vide potencijal, neka poslušaju Sandru Kravitz.

tvitomanija_nedim_sabic

12h – Svi fotografi i oni koji to misle da jesu i oni koji to žele da budu, pravo u workshop, a ozbiljnim blogerima i firmama preporučujem neorublog od gosp. Jeretiča. Neuromarketing je jako bitan dio online marketinga i pogotovo ako o tome malo znate, dolazite i napunite se kreativnošću.

15h -Svi koji rade u turizmu ili imaju klijente iz istog, pravo na panel. Dok programeri neka odu do gosp. Stankovića da podjele iskustva kako Twitter koristiti u poslovne svrhe kao programer.

16h -Programeri u Showroom, ostali na edukaciju. Predavanje od Dedabora tj. Vladimira Stankovića će zasigurno biti edukativno, pogotovo za one koji ne znaju uraditi transfer znanja kao ovaj direktor škole. A ostali će se sigurno sjajno zabaviti i nasmijati, jer Dedabor je pun energije i entuzijazma, koji uspješno prenese na predavanju.

17h – Ovdje preporuk ide da slušate Eniaca tj. Nebojšu Radovića, koji je zadnjih par mjeseci (kako sam ja upratio) proveo u Silicon Valley-u i svakako da će nam znati reći šta nas čeka i šta se to kuha u silikonskoj dolini.

18h – Ako poslušate ovaj panel možete doći na jako dobru biznis ideju, koja se može jako dobro unovčiti. Ako ne skontate koja je, dođite sutra u moj workshop pa postavite pitanje, rado ću vam objasniti.

eniac

Petak

11h – ustanite na vrijeme i pravac u banket salu i ne izlazite dok prof. Varagić i guru Pavlović ne završe.

12h – direkt u “zimski grad” i poslušajte balkanska uspješna SM iskustva iz prve ruke uspješnih agencija

15h – teško je dati preporuku, ali ko ima velike klijente neka ide u panel, ostali kod sir Rihe (stvarno ima titulu).

16h – prvo Davor Runje, pa onda priča o 15t prodanih bio krompira u Sarajevu

17h – obavezno u zimski grad kod Bureka tj. Ivana Minića, da napokon znate zašto 🙂 a potom kod Aleksandre ili ako imate svoj shop, onda kod Jelene.

ilija

Subota

11h – opet zimski grad, Nebojša i Vice će dati odličan input, a priča o Inchoo je ludilooo! Ko ima veze sa TV klijentima, svakako u panel u kojem učestvuje i globalni Social Media Manager Al Jazeera-e gosp. Ališić, koji koristi SM alate za koje do sada 100% niste nikada čuli, a kamo li probali.

12h – očekujem da će od predavanja u zimskom gradu o alatima za praćenje SM-a biti najviše koristi (možda čak i na cjeloj Tvitomaniji)

15h – opet moje predavanje 🙂 kao jedini imam dva predavanja na Tvitomaniji, dođite pa vidite zašto 😉

18h – nakon malo odmora 🙂 predlažem da poslušate Vitomira Jevremovića, velika je mogućnost da će se dosta toga naučiti i pripremiti za budućnost.
To je to. Nema više kritikovanja, odustao sam od toga, tako da ćete kao rezime Tvitomanije čitati samo o najstvarima koje su se desile na mom blogu. Ako me budete tražili, većinom ću biti oko Avalon štanda i ako se ne znamo, slobodno priđite da se upoznamo, jedva čekam sve te nove ljude i nove osmjehe. Do prekostura …

Share Koga slušati na Tvitomaniji i zašto? on Google+       

Na ovaj lanak nije mogue komentirati.

BlogloveFollow me!

Preporuka literatureGood to Great - Jim Collins

Jedina knjiga koju bih svakome preporučio ko se bavi ili želi baviti ozbiljno bilo kojim businessom. Svaka stranica je vrijedna čitanja. Uskoro detaljan opis.Tipping Point - Malcom Gladwell

U svakom poslu postoji preokretna tačka. Kako je prepoznati i kako se snositi sa pozitivnim posljedicama koje slijede nakon nje naučite od sjajnog Gladwella.

Trenutno reading


Blink - Malcom Gladwell
Naučni dokazi da srce treba slušati. Samo kako ...?


Investment Punk - Hörhan Gerald
Zašto su bogati sve bogatiji, a vi srednja klasa samo rintate i rintate? Ovaj investment bankar pojašnjava zašto i mogući izlaz iz srednje klase čiji jaz se stalno povečava prema bogatim.

Extra projekti

Malo je projekata koji dugorocno dobro cine, a ovo su neki koji su jako odgovorni i korisni za zajednicu, a krasi ih izdrzljivost:

www.spaja-lica.com - Bivsi studenti daju stipendije trenutnim studentima. Prioritet imaju odlicni studenti sa slabim imovinskim stanjem.

www.fondacija-dar.com - Fondacija koja zblizava ljude, radi na stvarnom dijalogu i brine se o lokalnim pojedinacnim ugrozenim slucajevima.

www.stipendije.ba - Za one koji zele pratiti sve konkurse za stipendije na jednom mjestu. Vrlo azuran i koristan projekt.

www.advokati.ba - Lista svih advokata u BiH po gradovima i djelovima gradova. Konačno se mogu porediti i advokatske usluge.

© 2021 SEO.ba Blog.