SEO vijesti

Breadcrumbovi kao URL u SERP-ovima

0 Comments 22 studeni 2011

Neki su ovo viđali i prije, ali tek sada je postala masovna pojava. Pogledajte npr. ovaj domaći query. Ako pažljivo budete gledali vidjet ćete da se za nekoliko stranice ne prikazuje URL, nego breadcrumbovi tj. mrvice. Google je ovaj patent predao 16.1.2009, a odobren je prije 12 dana. Više o patentu možete pročitati na odličnom SEO blogu o patentima.

Kao zaključak možemo navesti da trebate svakako imati mrvice, da ih trebate oblikovati ovako “A > B > C > D”  i pomno pratite šta se dešava u SERPovima sa njima, jer to se može jako dobro iskoristiti ko zna. Inaće mrvice su jedan jako bitan element u rasporedu linkjuice-a unutar stranice.

Share Breadcrumbovi kao URL u SERP-ovima on Google+       

Podijeli svoje misljenje

Ostavi traga

BlogloveFollow me!

Preporuka literatureGood to Great - Jim Collins

Jedina knjiga koju bih svakome preporučio ko se bavi ili želi baviti ozbiljno bilo kojim businessom. Svaka stranica je vrijedna čitanja. Uskoro detaljan opis.Tipping Point - Malcom Gladwell

U svakom poslu postoji preokretna tačka. Kako je prepoznati i kako se snositi sa pozitivnim posljedicama koje slijede nakon nje naučite od sjajnog Gladwella.

Trenutno reading


Blink - Malcom Gladwell
Naučni dokazi da srce treba slušati. Samo kako ...?


Investment Punk - Hörhan Gerald
Zašto su bogati sve bogatiji, a vi srednja klasa samo rintate i rintate? Ovaj investment bankar pojašnjava zašto i mogući izlaz iz srednje klase čiji jaz se stalno povečava prema bogatim.

Extra projekti

Malo je projekata koji dugorocno dobro cine, a ovo su neki koji su jako odgovorni i korisni za zajednicu, a krasi ih izdrzljivost:

www.spaja-lica.com - Bivsi studenti daju stipendije trenutnim studentima. Prioritet imaju odlicni studenti sa slabim imovinskim stanjem.

www.fondacija-dar.com - Fondacija koja zblizava ljude, radi na stvarnom dijalogu i brine se o lokalnim pojedinacnim ugrozenim slucajevima.

www.stipendije.ba - Za one koji zele pratiti sve konkurse za stipendije na jednom mjestu. Vrlo azuran i koristan projekt.

www.advokati.ba - Lista svih advokata u BiH po gradovima i djelovima gradova. Konačno se mogu porediti i advokatske usluge.

© 2018 SEO.ba Blog.