Konferencije

Očekivanja za webfest

3 Comments 19 rujan 2011

 

Nakon što sam dobio pozivnicu za webfest konferenciju u Crnoj Gori na osnovu moje karijere i ocjena na WS11, nisam imao neka velika očekivanja prema ovoj konferenciji. Međutim pokazalo se da će ta konferencija biti jako uzbudljiva, prije svega što će među govornicima biti jako poznatih ličnosti iz online businessa kao, Matt Mullenweg (jedan od osnivača wordpressa) te Jong Li (podpresjednik GoDaddy-a). Kao drugo, tema webfesta su u suštini uspješne priče na internetu te kao sekundarni cilj, pored primarne edukacije, ima motivaciju prisutnih.

I zaista na tom polju treba raditi i svaka čast organizatorima na odabiru takve atmosfere, jer zaista od interneta se da odlično živjeti i moguće je napraviti “velike priče”, što se za offline business ne može baš reći, pogotovo na našim prostorima. Tako će i među govornicima biti onih koji su lokalno uspjeli i tako zasigurno posjetiteljima koji su već aktivni na webu i studentima kojih tek čeka poslovni web život, prenjeti pozivitni elan i motivirati ih da istraju u online businessu.

Naravno da će jedno središte oko kojeg će se vrtiti konferencija biti .me domene, posebno about.me i .me projekti predavača. Sami koncept .me domena i oživljavanje istog kroz suradnju države Crne Gore i GoDaddy-a je već nešto fascinanto. Baš me interesuje kako je nastala ideja i kako se došlo do izvedbe. Pored ideje, programa i atmosfere unaprijed se može pohvaliti odabir lokacije, jer hotel “Splendid” zasigurno čini jednu od top lokacija u Crnoj Gori.

Hotel Splendid, Budva - Crna Gora

Ukoliko među vama ima onih koji su mladi i ne mogu da plate da budu tu, ima i drugi način da prisustvujete, a to je volontiranje. Prijavite se kao volonter, ponešto uradite i pokupite ono što vama treba. A ako ste student, imate popust na registraciju i trebate platiti samo 20 EUR za učešće, a ova konferencija sigurno vrijedi mnogo više. To se zove prava prilika!

Ono čemu se ja radujem, jeste najviše susret sa tim mladim motiviranim ljudima, a tek onda susret sa iskusnim i uspješnim ljudima. Pored toga, drago mi je da organizacijski dio radi HUGEMEDIA, čiji rad redovno pratim i raduje me da ću ih upoznati konačno uživo. Žao mi je svih onih koji neće doći, a čuli su za ovu konferenciju, jer iskreno očekujem da će nadmašiti i zasjeniti sve dosadašnje web konferencije na Balkanu.

Ako pak iz opravdanih razloga ne možete doći, prijavite vaš projekat na takmičenje! Zašto? Ništa ne košta, a može ispasti odlična reklamna kampanja. Prijave za takmičenje traju do oktobra, a webfest konferencija je u četvrtak.

 

Share Očekivanja za webfest on Google+       

Vasi komentari

3 komentara

 1. Nenad kaže:

  Interesantna priča na WebFest.me konferenciji danas. Ono što mi je privuklo pažnju je podatak da gugl više ne uzima tviter kao social signal već kao obične linkove ako uspe da fetchuje (ako sam dobro skapirao).

  Opet sa druge strane u novoj verziji guglove analitike ima polje Social gde se i dobijaju rezultati kada se uz osnovni kod za analitiku unese još par linija skripte za tviter i fejsbuk. Verujem da imate podatke na mnogo većem uzorku pa me interesuje u kojoj je meri umanjen taj buzz & social efekat društvenih mreža?

  Jer da je običan link onda bi najpre bio referal, a gugl ga i dalje ga smešta u Social.

  • Nedim Šabić kaže:

   Upravo, oni vrse tipizaciju linkova. Jako malo ljudi ce integrisati taj dodatni code, a na to su primorani jer je pao deal sa Twitterom u vodu. Tako da je to samo los pokusaj da spase deal koji je pao. Buzz je definitivno smanjen, a i kada je bio aktivan, bio je bitan samo za “trending topic”, a na “stare KW” nije plaho uticao. Samo ne treba zaboraviti da su Tw i Fb i dalje odlican izvor za traffic, a to sto je smanjen uticaj na SEO, nije ni toliko bitno, posebno ako ganjas SEO za “staro trziste”.


Trackbacks/Pingbacks

 1. Utisci sa webfest.me 2011 | Nedim Šabić Blog - 26. ruj, 2011

  […] sam zaista velika očekivanja od webfesta i sa ogromnim zadovoljstvom vam svima mogu reći da su sva očekivanja ispunjenja i da […]

Podijeli svoje misljenje

Ostavi traga

BlogloveFollow me!

Preporuka literatureGood to Great - Jim Collins

Jedina knjiga koju bih svakome preporučio ko se bavi ili želi baviti ozbiljno bilo kojim businessom. Svaka stranica je vrijedna čitanja. Uskoro detaljan opis.Tipping Point - Malcom Gladwell

U svakom poslu postoji preokretna tačka. Kako je prepoznati i kako se snositi sa pozitivnim posljedicama koje slijede nakon nje naučite od sjajnog Gladwella.

Trenutno reading


Blink - Malcom Gladwell
Naučni dokazi da srce treba slušati. Samo kako ...?


Investment Punk - Hörhan Gerald
Zašto su bogati sve bogatiji, a vi srednja klasa samo rintate i rintate? Ovaj investment bankar pojašnjava zašto i mogući izlaz iz srednje klase čiji jaz se stalno povečava prema bogatim.

Extra projekti

Malo je projekata koji dugorocno dobro cine, a ovo su neki koji su jako odgovorni i korisni za zajednicu, a krasi ih izdrzljivost:

www.spaja-lica.com - Bivsi studenti daju stipendije trenutnim studentima. Prioritet imaju odlicni studenti sa slabim imovinskim stanjem.

www.fondacija-dar.com - Fondacija koja zblizava ljude, radi na stvarnom dijalogu i brine se o lokalnim pojedinacnim ugrozenim slucajevima.

www.stipendije.ba - Za one koji zele pratiti sve konkurse za stipendije na jednom mjestu. Vrlo azuran i koristan projekt.

www.advokati.ba - Lista svih advokata u BiH po gradovima i djelovima gradova. Konačno se mogu porediti i advokatske usluge.

© 2020 SEO.ba Blog.