Biznis

Kako svezati kravatu?

0 Comments 14 studeni 2010

Kako svezati kravatu?

Pošto slijede praznici za koje mnogi obuku odjelu i kravatu, potrebno je ponovno pojasniti kako se veže kravata, jer dugo je par mjeseci da se ne sveže kravata. Ipak se te stvari zaborave, pa makar je godinama vezali svaki dan, ako je godinama ne vežete, onda se zna zaboraviti. Nije kao biciklo. Naravno ima mnogo različitih čvorova i oni koji prate trendove u kravatama svakako da će znati svezati svaki od njih, ali pošto je ovo više kao podsjetnik, podsjetit ćemo se samo onog najjednostavnijeg.Tražeći neke slikice koje bi mi olakšale to pojašnjenje, nađoh još brži put da se sveže kravata. Ima samo dva koraka:

Svezati kravatu u samo dva koraka

Ko još nije toliko vješt, ide klasično pojašnjenje kako svezati kravatu i to jednostavni jednostruki Windsorov čvor:

Kako svezati kravatu

I u čistom 2D:

Kako se veže kravata?
Dakle, sasvim je jednostavno, a za one koji ipak vole čitati upustvo dok gledaju u sliku, evo u koracima:

1. Sa lijeve strane neka vam visi deblji kraj kravate, a sa desne tanji dio. Oba kraja sa naličjem prema gore. Tanji kraj treba biti izuzetno kratak, dakle lijeva strana treba da ide do pupka.
2. Lijevu stranu prebacite preko desne i provucite ispod i još jednom prebacite preko desne.
3. Deblji kraj provucite kroz kragnu odozgo i sada ubacite deblji kraj kroz nastali prostor u mašni.
4. Lijepo poravnajte i vucite tanji dio prema dole, tako da se fino zategne.

ps. Ako tanji dio izađe ispod debljeg, morate ponovo, jer niste ispoštovali tačku jedan, a to je tanji dio bude jako kratak na početku.

Kome još nije jasno, neka upali youtube i potraži video tutorijal. :)

Share Kako svezati kravatu? on Google+       

Podijeli svoje misljenje

Ostavi traga

BlogloveFollow me!

Preporuka literatureGood to Great - Jim Collins

Jedina knjiga koju bih svakome preporučio ko se bavi ili želi baviti ozbiljno bilo kojim businessom. Svaka stranica je vrijedna čitanja. Uskoro detaljan opis.Tipping Point - Malcom Gladwell

U svakom poslu postoji preokretna tačka. Kako je prepoznati i kako se snositi sa pozitivnim posljedicama koje slijede nakon nje naučite od sjajnog Gladwella.

Trenutno reading


Blink - Malcom Gladwell
Naučni dokazi da srce treba slušati. Samo kako ...?


Investment Punk - Hörhan Gerald
Zašto su bogati sve bogatiji, a vi srednja klasa samo rintate i rintate? Ovaj investment bankar pojašnjava zašto i mogući izlaz iz srednje klase čiji jaz se stalno povečava prema bogatim.

Extra projekti

Malo je projekata koji dugorocno dobro cine, a ovo su neki koji su jako odgovorni i korisni za zajednicu, a krasi ih izdrzljivost:

www.spaja-lica.com - Bivsi studenti daju stipendije trenutnim studentima. Prioritet imaju odlicni studenti sa slabim imovinskim stanjem.

www.fondacija-dar.com - Fondacija koja zblizava ljude, radi na stvarnom dijalogu i brine se o lokalnim pojedinacnim ugrozenim slucajevima.

www.stipendije.ba - Za one koji zele pratiti sve konkurse za stipendije na jednom mjestu. Vrlo azuran i koristan projekt.

www.advokati.ba - Lista svih advokata u BiH po gradovima i djelovima gradova. Konačno se mogu porediti i advokatske usluge.

© 2020 SEO.ba Blog.